audi gespecialiseerd

1. Waarde bepalen

Bereken de waarde van uw auto aan de hand van onze tips, hierdoor kunt u een eerlijke verkoopprijs maken!

2. Advertentie maken

Verzamel de benodigde gegevens voor het maken van een goede verkoopadvertentie!

3. Verkoop op Marktplaats

Verkoop uw auto binnen zeer korte tijd voor een eerlijke prijs op Marktplaats.nl!Inruilwaarde berekenen

Natuurlijk wilt u voor het bepalen van de waarde van uw auto niet geheel afhankelijk zijn van het oordeel van één dealer, daarom raden wij u aan om sowieso bij meerdere handelaren en/of erkende garages een waardeschatting van uw voertuig aan te vragen voordat u daadwerkelijk overgaat tot het inruilen van uw auto. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een handelaar veel te weinig geld voor uw auto betaald en dat u later eventueel nog spijt krijgt van het inruilen van uw voertuig.

Vaak kunt u zelf ook al redelijk goed de waarde van uw auto schatten door bijvoorbeeld naar de vraagprijs van andere mensen te kijken die ook in het bezit zijn van eenzelfde auto als dat van u. Voordat u uw auto in gaat ruilen kunt u bijvoorbeeld eens rondkijken op websites als Marktplaats om te kijken waar dit soort auto’s gemiddeld voor verkocht worden.

De inruilwaarde berekenen doen handelaren vaak aan de hand van de nieuwprijs in combinatie met het bouwjaar, het aantal gelopen kilometers, een geldige APK keuring, de staat van de auto, de kleur van de auto, de kwaliteit van het merk en de gemiddelde verkoopprijs van dergelijke auto’s. Als u uw auto voor een zo hoog mogelijk bedrag wilt verkopen, dan is het niet slim om de auto in te ruilen.

Inruilwaarde auto berekenen

Een handelaar houdt de waarde van een auto standaard een stuk lager aan dan de werkelijke waarde, uiteraard kunt u tijdens een onderhandeling met een handelaar ook de uiteindelijke prijs een stuk hoger uit laten vallen. Het verkopen via websites als Marktplaats levert over het algemeen een grotere opbrengst op, echter moet u dan wel even de tijd nemen om daadwerkelijk aandacht te besteden aan de verkoop van uw voertuig.

Veel mensen denken dat de inruilwaarde gelijkstaat aan de dagwaarde van een auto, dat is vrijwel nooit het geval. Handelaren betalen altijd minder dan de dagwaarde van een voertuig, juist omdat ze uiteindelijk als doel hebben om de auto weer met voldoende winst door te verkopen. Als de handelaar uw auto zou kopen voor de dagwaarde, dan zou deze nauwelijks meer winst kunnen maken.