audi gespecialiseerd

1. Waarde bepalen

Bereken de waarde van uw auto aan de hand van onze tips, hierdoor kunt u een eerlijke verkoopprijs maken!

2. Advertentie maken

Verzamel de benodigde gegevens voor het maken van een goede verkoopadvertentie!

3. Verkoop op Marktplaats

Verkoop uw auto binnen zeer korte tijd voor een eerlijke prijs op Marktplaats.nl!Inruilwaarde

De inruilwaarde van een auto is de waarde die een handelaar (dealer) u zal betalen op het moment dat u de auto in een ruildeal aan hem of haar verkoopt. De inruilwaarde zal vrijwel altijd als korting worden uitbetaald op de aanschaf van een nieuwe (of andere tweedehandse) auto bij de betreffende dealer. Voor een dealer is het aannemen van inruilauto’s in de meeste gevallen heel interessant, ze bieden namelijk vrijwel altijd een lagere prijs dan de werkelijke waarde van het voertuig (waardoor ze gemakkelijk winst kunnen maken op het voertuig) en daarnaast zetten ze nog een extra percentage winst op de verkoopprijs van de auto op het moment dat ze het daadwerkelijk gaan verkopen.

Een ander voordeel voor de dealer is dat deze normaal gesproken de nieuwe auto waarschijnlijk niet aan u had verkocht, tenslotte wilt u toch wel graag eerst uw oude auto verkopen om te voorkomen dat u dadelijk met de maandelijkse kosten van twee auto’s komt te zitten, doordat u de oude auto direct in kunt ruilen bent u geneigd om niet het hele verkoopproces op het internet aan te gaan en maar genoegen te nemen met een veel lager bedrag dan de werkelijke waarde.

Inruilwaarde bepalen

Natuurlijk heeft het inruilen van een auto niet alleen nadelen van u, het grote voordeel is dat u zonder veel moeite te doen uw auto kunt verkopen voor een redelijk bedrag. Daarnaast hebt u dan ook direct de mogelijkheid om een nieuwe auto te kopen bij de dealer, u bent dus ook geen tijd kwijt met het zoeken naar een nieuwe auto.

Het is bij het inruilen van uw auto wel erg belangrijk dat u erop let dat een dealer niet veel minder dan de werkelijke waarde betaald, dit komt namelijk heel regelmatig voor. Vraag desnoods aan meerdere dealers een schatting van de inruilwaarde van de auto om er zeker van te zijn dat u een eerlijk bedrag ontvangt bij het inruilen hiervan. Uiteraard kunt u de auto ook altijd laten taxeren bij een erkende garage voor een exacte schatting van de waarde.